Te Loo Meesterschilders wint de Nationale SchildersVakprijs 2011 !

Te Loo Meesterschilders uit Apeldoorn is uitgeroepen tot de overall winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2011 met het multifunctioneel zorgcentrum Dok Zuid/Het Goed in Apeldoorn.

Op 22 november werden tijdens de 'grande finale' in de Orangerie te Den Bosch de winnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2011 bekendgemaakt.Juryrapport winnaar Nationale SchildersVakprijs 2011

De motivatie van de vakjury om te Loo Meesterschilders als overall winnaar aan te wijzen, motiveerde de vakjury als volgt: 'Een nationale prijs vraag om een nationale winnaar. De jury zag zich dan ook voor de taak gesteld om tussen tien genomineerde toppers, waaronder al drie winnaars in een categorie, er één uit te kiezen die de bijzonderste is. De Nationale SchildersVakprijs heeft immers als doel de kwaliteit van schilderwerk te promoten en de discussie daarover te stimuleren door bijzonder schilderwerk te belonen.

De winnaar van de overallprijs is dan ook een project dat niet alleen in zijn soort bijzonder is, maar ook in overtreffende trap opvallend.

Daarom was de keuze ook weer niet zo moeilijk. Die is gevallen op een project waar het schildersbedrijf, op basis van in het verleden verdiend vertrouwen, verbazingwekkend ver de vrije hand is gegeven. Het schildersbedrijf heeft die mogelijkheid genomen en is in samenspraak met verschillende leveranciers en andere applicateurs aan de slag gegaan om voor de bewoners het leven aanmerkelijk te veraangenamen. Daarbij is conceptueel nagedacht, waarbij goed is gekeken naar de functie van het gebouw.

Er is gezocht naar eenvoudige, soms subtiele, maar desalniettemin krachtig werkende kleurdetails en sferen. En dat niet alleen in de eigen materiaalkeuze en afwerkingsmethode. Er werd ook over de grenzen van het eigen vak heen gekeken. Er is samenspraak en afstemming met andere leveranciers gezocht. Het schilder- en behangwerk zelf is daarbij met meesterhand uitgevoerd. Geen behangnaadje te zien, om maar iets te noemen. Het schildersbedrijf heeft dit project niet alleen op zich genomen om aan te verdienen, maar ook om een buurt vooruit te helpen, bewoners tevredener te maken en om de eigen vakmensen een fijne klus te geven waar vakmanschap en snelheid met elkaar gecombineerd konden worden.'


logo te Loo
Watermanstraat 100, 7324 AK Apeldoorn
telefoon (055) 366 53 33
info@teloo.nl, www.teloo.nl

winnaar 1 winnaar 2 winnaar 3 winnaar 4
Schildersprijs ster